Scheldeveste
                  Breskens

®

Strandpark Scheldeveste voor de leukste strandvakanties                           Breskens - Holland

Breskens  dat bekend is vanwege de veerdienst van en naar Vlissingen. Buiten de veerhaven heeft Breskens nog een jachthaven, met 650 ligplaatsen, een handelshaven en een vissershaven. De visserij is voor Breskens erg belangrijk. Door de centrale ligging  voor aan- en afvoer van vis heeft Breskens een eigen visafslag waar de aangevoerde vis wordt geveild. Het is ook zeker de moeite waard om de vissershaven, de vismijn en het daarbovengelegen visserijmuseum een bezoekje te brengen.

Zeeuws- Vlaanderen een landje apart". Zo wordt Zeeuws- Vlaanderen omschreven, door zowel de inwoners als door de toerist.

Breskens is een bruisend dorpje in Zeeuws- Vlaanderen (Zeeland) gelegen aan de monding van de Westerschelde, met zijn mooi gelegen stranden en prachtig uitzicht over zee, met zijn gezellige terrasjes en moderne winkels.

Of U ons nu bezoekt in het zachte voorjaar, de gezellige zomer, de waaiende herfst of tijdens de sfeervolle winterdagen ieder seizoen heeft hier zijn charmes.

In Breskens is het heerlijk om te vertoeven en genieten van de rust of om wandelingen en fietstochten te maken door het prachtige, typische zeeuwse landschap. Er zijn veel fietsroutes uitgezet om U naar de

mooiste plekjes van Zeeuws- Vlaanderen te brengen. 

Breskens is ideaal centraal gelegen om bijvoorbeeld een dagtripje te maken in de directe omgeving. Sluis met zijn Belfort, Hulst, bekent van Reinaert de Vos en Groede met zijn museumstraatje met oude ambachten.

Binnen niet afzienbare tijd bent U te gast bij onze zuiderburen om een bezoek te brengen aan de cultuur- historische steden Brugge en Gent.

Ook kunt U even naar "de overkant" voor een bezoekje aan Vlissingen, Middelburg, Veere en Goes.

Om iets grotere trips te ondernemen ligt Breskens natuurlijk ideaal.

* Brussel         reisduur per auto        1 uur

* Amsterdam   reisduur per auto        2 uur 

* Parijs            reisduur met auto       4 uur

* Londen         reisduur auto + boot    3 uur